Aku tau korang pun boleh buat cmni kan. Lagi gempak pun boleh buat kan? Takpe lah. Aku nak share je pun.


 ni lah ghupenye stadium bukit jalil.hehe.

 dua ekor buaya yang temankan aku

 takde la ramai sangat pun org kan.

 siap ada kaunter kosong lg

 mamat baju oren tu tgh pikir nak  beli side indon ke mesia.hehe

 kosong?


tiket bebudak yang harga 5 ringgit dah abes
 baazar bola dah bermula. 
 dah dapat tikett
 cari rezeki


Group ini dibangunkan oleh creator Amalespraza dan admin Langkahanharapan.

Berikan 3 sebab anda joint, seperti:

1. untuk mengeratkan ukhwah antara blogger-blogger dengan pengguna facebook.

2. para blogger boleh kongsi link post entry ke dalam group.

3.pelbagai soalan boleh diajukan untuk update korang punya blog.


Tulis je apa saja yang anda rasa perlunya group sahabat blogger ini dengan menggunakan tajuk JOM JOINT SAHABAT BLOGGER FACEBOOK dan gunakan gambar di atas. Group Sahabat Blogger ini di tag pada semua yang membaca entri ini tak kira bangsa,agama dan dimana anda berada.

untuk joint group ini sila klik link ini.

maaf tiada hadiah, hanya untuk berukhwah.... Boleh la kalau nak hantarkan link anda di comment....
____________________________________________________________________________________________

bende di atas di settkan oleh kawan aku yang ade link kat atas tu. aku just creator je. join la reramai k. ayohhhh


video


Walaupun muka aku ada iras-iras Shun Oguri sket-sket , tapi aku still orang Malaysia. Hehe. Perasan nak mati ! Tapi kali ni bukan aku nak citekan pasal muka aku yang macam Shun Oguri ni. Aku nak share ngn korang satu lagu ni. Arigatou By Ohashi Takuya.

Walaupun aku tak faham sangat maknanya, tp aku rasa melodinya pun dah buatkan aku cair. Bila aku tgk maknanya meremang bulu roma aku. Hehehe. Aku harap korang layan la sbb aku memang layan habis lagu ni. (Siap hafal lg)

Aku jugak ada sertakan lirik Japan dan juga lirik yang dah di translatekan dalam English. Kalau tak faham jugak nnt aku translatekan dalam Loghat Kelantan plak. Nak? Kalau nak bgtau. Hehe. Layan

Takuya Ohashi - Arigatou


namanurui kaze ni fukarenagara 
toukyou no sora nagametetara
tooku de kurashiteru  anata no koto wo
futo omoidasu genki desu ka?
yume wo oikakete  hanareta machi
miokutte kureta ano haru no hi
tayorinakatta boku ni
"koukai dake ha shinaide" to
yasashii kotoba nukumori sono egao
zutto oboeteru yo soshite wasurenai yo
ima kokoro kara arigatou

deki ga warukute  itsumo komaraseta
anata no namida kondo mo mita
sunao ni narezu ni basei wo abiseta
sonna boku demo aishite kureta
ima ni natte yatto sono kotoba no
hontou no imi ni mo kidzukimashita
"tsurakunatta toki ha
itsudemo kaetteoide" to
itsumo boku no mikata de ite kureta
shinpai kaketa koto kaete kureta koto
ima kokoro kara arigatou

kaeshitemo   kaeshitmo   kaeshi kirenai
kono konsha to keii wo tsutaetai
tayorinakata boku mo sukoshi otona ni nari
kondo ha boku ga kaete ikimasu
sorosoro  ii toshi deshou
tanoshite kurashite kudasai
boku nara mou daijoubu dakara
anata no moto ni umare   hontou ni yokatta to
ima koushite mune wo hatte ii kireru
anata no negau you na
boku ni narete imasu ka
sonna koto wo kangaeru
ima kokoro kara arigatou


Thank you - Takuya Ohashi

In the tepid wind, while puffing a cigarette
If you watch Tokyo's sky
Geting along with the distance. But I suddenly
remember you.   How are you doing?
Running after the dream, I left town
You came to see me off on that spring day
You were vague to me
"Just don't regret" you said with
sweet words and a warm smile
I will always remember then and I'll never forget
Now, fromt he botom of my heart, thank you

I'm not good at this, I always have trouble
This time Isaw your tears
Unaccustomed to being obedient, I had hissed
But somehow you still loved me
And now, I've finally become aware
of the meaning of those words
You said "During the hard times
You returned into it"
YOu were always my friend
Beginning to worry, but supporting me
Now, from the botom of my heart, thank you

Returning, returning, can't stop returning
I give you my gratitude and respect
You were vague to me, but I'll be a bit more of an adult
This time I'll support you
It's almost time, it's been a good year, hasn't it?
Have fun, please live
If it's me again, it'll be ok
I'm glad that you were born
Now, in this way, you can say I"m proud
It seems that you ask
To me, what are you becoming?
Such things I think about
Now, from the bottom of my heart, thank you







Pada satu hari, seorang lelaki tua berumur 75 tahun telah berjumpa dengan seorang doktor untuk membuat analisis kesuburan dan jumlah kandungan sperma yang ada dalam air maninya. Kemudian doktor itu pun memberikan sebuah botol lalau berkata,

"Pakcik ambil botol nie, esok datang balik jumpa saya bersama dengan contoh air mani pakcik kat dalam botol nie ye."

Pada keesokan harinya, lelaki tua datang kembali bersama botol yang diberikan oleh doktor itu semalam. Tapi doktor tu tengok takde apa pun yang terisi kat dalam botol tu, kosong jer. Doktor tu bertanya ler kat orang tua tu, "Apsal pakcik tak isi contoh air mani pakcik dalam botol nie??".

Lelaki tua tu pun menjawab, "Tuan doktor, ceritanya begini, pada mulanya tu, saya guna tangan kanan saya, tapi tak dapat jugak. Kemudian saya gunakan plak tangan kiri, pun tak dapat jugak. Kemudian saya suruh isteri saya tolong. Isteri saya guna tangan kanan pun tak dapat, tangan kiri pun tak dapat. Kemudian isteri saya pakai mulut plak, tak dapat jugak. Pas tu dier gunakan gigi, pun tak dapat. Susah betul, sebab kami dah habis ikhtiar, saya panggil anak perempuan jiran sebelah rumah kami, dier pakai tangan dengan mulut jugak, pun tak dapat-dapat jugak", terang lelaki tua tu.

"APA??? Awak mintak tolong dari anak perempuan jiran awak..???", tanya doktor tu terkejut beruk. Lelaki tua tu pun menjawab lagi,

"Ya., betul tuan doktor, bagaimana kuatnya kami cuba, tapi masih jugak tak dapat nak bukak TUTUP BOTOL nie!!!".

Macam hape je tajuk entri kan. Tp still tak menipu pun entri aku ni. Hehehe. lawatan yang di maksudkan bukan lawatan btol-btol pun. Cuma lawatan blog je. Cehh. Blog je? Ha. Tapi korang bukan tau sape yang dari Jepun ni.

Arigato Gozaimasu sbb sudi singgah sini. Hehehe.
Sape?? Sape?? Aku je tau. Hehehe






langkahanharapan.blogspot.com

Ni adalah antara gambar awal yang aku tangkap pas aku beli camera. Aku ingat gmbar ni aku pakai setting ke kot kat camera aku. pakai bantai je. Haha. Tp bukan jadik black and white cmni trus la. Ni aku edit la. hehe.

Ni kawan aku. Sapa-sapa rasa dia hensem pegi la melawat blog dia. Hehe.

HENSEM KE?? Eish

Nama Dia ACAP <------klik sini utk terus ke blog dia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

guests

About Me

My photo
sorry kpd sesiapa yang xsuka dengan hasil kerja aku.aku tau korang lagi gempak n hebat, aku cuma nak berkongsi je,kalau sesape yang xpuas hati dengan artwork aku sila diam dan pendam sampai anda mati nnt.sbb kalau kutuk aku kat sini lagsung xmembina.aku xminta pujian.tp bg yang puji terima kasih

contact me

kalau korang berpuas hati dengan kerja aku dan nak aku shoot ape2 event korang boleh la contact aku kat sini. Dengan harga yang sangat murahh::
0132950003
wanammal@gmail.com

thanks!

Nuffnang

Followers

kotak jeritt

Klik Like Sini!!