video


Walaupun muka aku ada iras-iras Shun Oguri sket-sket , tapi aku still orang Malaysia. Hehe. Perasan nak mati ! Tapi kali ni bukan aku nak citekan pasal muka aku yang macam Shun Oguri ni. Aku nak share ngn korang satu lagu ni. Arigatou By Ohashi Takuya.

Walaupun aku tak faham sangat maknanya, tp aku rasa melodinya pun dah buatkan aku cair. Bila aku tgk maknanya meremang bulu roma aku. Hehehe. Aku harap korang layan la sbb aku memang layan habis lagu ni. (Siap hafal lg)

Aku jugak ada sertakan lirik Japan dan juga lirik yang dah di translatekan dalam English. Kalau tak faham jugak nnt aku translatekan dalam Loghat Kelantan plak. Nak? Kalau nak bgtau. Hehe. Layan

Takuya Ohashi - Arigatou


namanurui kaze ni fukarenagara 
toukyou no sora nagametetara
tooku de kurashiteru  anata no koto wo
futo omoidasu genki desu ka?
yume wo oikakete  hanareta machi
miokutte kureta ano haru no hi
tayorinakatta boku ni
"koukai dake ha shinaide" to
yasashii kotoba nukumori sono egao
zutto oboeteru yo soshite wasurenai yo
ima kokoro kara arigatou

deki ga warukute  itsumo komaraseta
anata no namida kondo mo mita
sunao ni narezu ni basei wo abiseta
sonna boku demo aishite kureta
ima ni natte yatto sono kotoba no
hontou no imi ni mo kidzukimashita
"tsurakunatta toki ha
itsudemo kaetteoide" to
itsumo boku no mikata de ite kureta
shinpai kaketa koto kaete kureta koto
ima kokoro kara arigatou

kaeshitemo   kaeshitmo   kaeshi kirenai
kono konsha to keii wo tsutaetai
tayorinakata boku mo sukoshi otona ni nari
kondo ha boku ga kaete ikimasu
sorosoro  ii toshi deshou
tanoshite kurashite kudasai
boku nara mou daijoubu dakara
anata no moto ni umare   hontou ni yokatta to
ima koushite mune wo hatte ii kireru
anata no negau you na
boku ni narete imasu ka
sonna koto wo kangaeru
ima kokoro kara arigatou


Thank you - Takuya Ohashi

In the tepid wind, while puffing a cigarette
If you watch Tokyo's sky
Geting along with the distance. But I suddenly
remember you.   How are you doing?
Running after the dream, I left town
You came to see me off on that spring day
You were vague to me
"Just don't regret" you said with
sweet words and a warm smile
I will always remember then and I'll never forget
Now, fromt he botom of my heart, thank you

I'm not good at this, I always have trouble
This time Isaw your tears
Unaccustomed to being obedient, I had hissed
But somehow you still loved me
And now, I've finally become aware
of the meaning of those words
You said "During the hard times
You returned into it"
YOu were always my friend
Beginning to worry, but supporting me
Now, from the botom of my heart, thank you

Returning, returning, can't stop returning
I give you my gratitude and respect
You were vague to me, but I'll be a bit more of an adult
This time I'll support you
It's almost time, it's been a good year, hasn't it?
Have fun, please live
If it's me again, it'll be ok
I'm glad that you were born
Now, in this way, you can say I"m proud
It seems that you ask
To me, what are you becoming?
Such things I think about
Now, from the bottom of my heart, thank you


4 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

guests

About Me

My photo
sorry kpd sesiapa yang xsuka dengan hasil kerja aku.aku tau korang lagi gempak n hebat, aku cuma nak berkongsi je,kalau sesape yang xpuas hati dengan artwork aku sila diam dan pendam sampai anda mati nnt.sbb kalau kutuk aku kat sini lagsung xmembina.aku xminta pujian.tp bg yang puji terima kasih

contact me

kalau korang berpuas hati dengan kerja aku dan nak aku shoot ape2 event korang boleh la contact aku kat sini. Dengan harga yang sangat murahh::
0132950003
wanammal@gmail.com

thanks!

Nuffnang

Followers

kotak jeritt

Klik Like Sini!!